Svijet

Dvoje poginulih u izraelskom napadu na vozilo u Libanu – izvještaj

Dvije osobe su poginule nakon što je izraelski zračni napad u subotu pogodio vozilo u Libanu u gradu al-Bazouriya blizu granice, izvijestila je libanska državna Nacionalna novinska agencija (NNA).

Odvojeni napad dronom pogodio je kuću u Marwahinu u Libanu, koja je ranije bila na meti Izraela, navodi NNA. Agencija je također rekla da su dva izraelska zračna napada pogodila različite lokacije u i oko al-Adise, dok je izraelska artiljerija pogodila gradove na istočnom i zapadnom dijelu granice.

Hezbolah je saopštio da je pokrenuo tri napada na izraelske vojne lokacije u subotu, ciljajući na okupljanja vojnika u blizini kasarni Zareit, al-Dhuhaira i Honein.

Izraelske odbrambene snage (IDF) nisu komentirale dvije prijavljene smrti u Libanu, ali su objavile saopštenje u vezi s napadima u drugim područjima.

IDF je saopštio da su borbeni avioni izraelskog ratnog vazduhoplovstva “udarili terorističku infrastrukturu, osmatračnicu i lansirnu tačku koja pripada terorističkoj organizaciji Hezbolah u oblasti Al-Adisa u južnom Libanu”.
U saopćenju IDF-a dodaje se da su tokom noći izraelski tenkovi ispalili kako bi “uklonili prijetnju” u području Har Dov, poznatom i kao farme Shebaa — uobičajeno žarište duž granice.

IDF je takođe saopštila da je identifikovala dva lansiranja sa libanske teritorije u subotu i odgovorila vatrom.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button